Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Fehér kínzás - Bebörtönzött iráni nők igazsága

2024. szeptember 28. 16:04 - hudobny

Fehér kínzás - Bebörtönzött iráni nők igazsága

Ára: 4499 helyett - 30% kedvezménnyel - 3150 ft

Megrendelhető: ide kattintva

„Ezt a bevezetőt otthon töltött eltávozásom utolsó óráiban írom. Nagyon rövid idő múlva kénytelen leszek visszatérni a börtönbe. 2021. november 16-án tizenkettedszer tartóztattak le, és életemben negyedszer magánzárkára ítéltek. Hatvannégy napot töltöttem magánzárkában az Iráni Iszlám Köztársaság Titkosszolgálati Minisztériuma által fenntartott Evin börtön 209. körletében. Ezúttal azért a könyvért kaptam a büntetésemet, amelyet a kezükben tartanak.”

A Fehér kínzás tizennégy iráni nő vallomása a rácsok mögül a kínzás egyik legembertelenebb fajtájáról, a teljes lelki és fizikai elszigeteltségben töltött, őrületbe kergető büntetésről. Az interjúkötet célja azonban nem az iszonyat bemutatása, sokkal inkább a névvel és arccal vállalt személyesség, a tértől és időtől független bátorság, az „ember az embertelenségben” élménye teszi példamutatóvá és egyben katartikussá a kötetet minden olvasó számára.

Nargesz Mohammadi
Fehér kínzás
Bebörtönzött iráni nők igazsága
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 272
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635048984

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr818498084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása