Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

A fiú a 66-os blokkból

2024. augusztus 15. 09:22 - hudobny

Limor Regev: A fiú a 66-os blokkból - Hogyan nőttem fel Auschwitz és Buchenwald poklában

Ára: 5499 helyett - 30% kedvezménnyel - 3850 ft

Megrendelhető: ide kattintva

1945 január. A tizennégy éves Moshe Kessler már rengeteg szörnyűséget átélt. Elszakították a családjától, identitását a bőrébe billogozott számmá redukálták, és majdnem egy évet töltött éhezve, folyamatos veréseknek és kényszermunkának kitéve Auschwitzban. Ám megpróbáltatásai még messze nem értek véget. Miután a náciknak evakuálni kell Auschwitz-Birkenaut a közelgő Vörös Hadsereg elől, Moshe Buchenwaldba kerül a foglyok ezreivel végző halálmenet után.

Az átfagyott, az éhhalál szélén álló fiú egyetlen dolgot tud csak a buchenwaldi táborról: ha túl akarja élni, akkor a 66-os blokkba kell kerülnie. Legyenek bármennyire is kegyetlenek és elszántak a tábor náci őrzői, a táborlakók körében szerveződő titkos ellenállási mozgalom tagjai még elszántabbak: megvédeni a gyermekek életét, mindenáron.

A holokauszt túlélő Moshe Kessler visszaemlékezésén alapuló A fiú a 66-os blokkból a holokauszt egyik legsokkolóbb, egyben leginspirálóbb történetének állít emléket.

Limor Regev
A fiú a 66-os blokkból
Hogyan nőttem fel Auschwitz és Buchenwald poklában
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 280
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635827428

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr8718461997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása