Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Gróf Nádasdy Borbála: Asszonyszerelem, asszonysors

2024. július 19. 16:39 - hudobny

Gróf Nádasdy Borbála: Asszonyszerelem, asszonysors

Kifogástalan állapotú antikvár könyv, nem olvasott, könyvesbolti példány.

Ára: 9490 ft

Megrendelhető: ide kattintva

A könyv címe Róbert Schumann és Adalbert von Chamisso dalciklusának címét idézi. Emlékek, történetek és gondolatok a szerzőnek férjével, Jean Poyeton építésszel való (vissza)költözéséről Magyarországra, Jean haláláról és az azóta eltelt időről - és persze szokás szerint Nádasdy Borbála egész életéről, sőt a Nádasdy család történetéről.

„Egy év, amit a sors adott, hogy Jean itthon berendezkedjen, hogy megkóstolhassa a mencshelyi borunkat, hogy jól érezze magát ebben az országban, amit annyira szeretett.

Nekem pedig Jean távozásával újabb nehéz időszaka kezdődött az életemnek. A szomorúság, a fájdalom és a hiány mellett azonban óriási erőt ad, hogy a francia férjem hazakísért, és az volt a kívánsága, hogy magyar földbe temessék el.

Most ott nyugszik édesapám és édesanyám sírja mellett, a Bakony erdejében, ahova majd én is kerülök. Nekem pedig tennem kell a dolgom, míg szükség van rám. [...]

Befűteni a rakott spartheltba és a búbos kemencébe. Elkezdeni főzni. Már csak téli emlék a töltött káposzta, a csülkös bableves. Felváltja a friss zöldségleves, a petrezselymes újkrumpli, a tojásos nokedli zöld fejes salátával.

Aztán érkezzen a gyümölcsérlelő, meleg nyár, és lecsó legyen mindennap, kukorica, tökfőzelék jó kaprosan.

Esténként kiülni a teraszra és nézni a kigyúló csillagokat. Kóstolgatni a pincehideg Balaton-felvidéki bort. A miénket.

És megelégedettnek lenni azzal, ami van!"

Nádasdy Borbála
Asszonyszerelem, asszonysors
Kiadó: Méry Ratio
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 134
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9788081600593

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr4818446591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása