Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Gondolkozz úgy, mint egy római császár

2024. július 12. 19:37 - hudobny

Gondolkozz úgy, mint egy római császár - Marcus Aurelius sztoikus filozófiája

Ára: 4990 helyett - 28% kedvezménnyel - 3600 ft

Megrendelhető: ide kattintva

„A haragos arc nagyon természetellenes, s ha sokszor haragszunk, az arcvonások szépsége belepusztul, és végül is visszavonhatatlanul elmúlik. Próbáld ebből levonni a következtetést, hogy a harag az ész ellen hat. Mert, ha a bűn tudata is megszűnik, mi értelme van még az életnek?” Marcus Aurelius

Donald Robertson kognitív pszichoterapeuta úgy tárja elénk Marcus Aurelius életét és filozófiáját, hogy a mai kor embere is életvezetési (terápiás) gyakorlatokat, kézzelfogható tanácsokat kapjon a sztoikusok bölcsességéből.

Miközben föltárul a híres császár hatalmas felelősséggel és megpróbáltatásokkal teli élete, Robertson párhuzamot von Marcus Aurelius gyakorlatai és bizonyos, a korunkban is sikerrel alkalmazható – alapvetően pszichológiai – módszerek között, melyek segítséget nyújtanak az életünkben felbukkanó morális és érzelmi kihívások hatékony kezelésében.

Donald Robertson
Gondolkozz úgy, mint egy római császár
Marcus Aurelius sztoikus filozófiája
Kiadó: Hitel
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 320
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786156702050

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr2018443743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása