Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Bíró András: Kommunista voltam

2024. július 09. 09:11 - hudobny

Bíró András: Kommunista voltam - A vakhittől az autonómiáig

Ára: 3800 helyett - 30% kedvezménnyel - 2660 ft

Megrendelhető: ide kattintva

„Harmincéves emigrációmból hazatérve ordító hiányát tapasztaltam a kommunista múlttal őszintén szembenéző, személyes dokumentumoknak. Mélységes sajnálatomra Hazajöttem című, 2006-ban megjelent könyvem csak részben töltötte be a feladatát, a sztorikban gazdag önéletrajz csapdájába esve írásom csak felületesen érintette ezt a központi témát. Jelen könyvem kísérlet, melyben megpróbálok szembenézni a kommunista múlttal.”

1956 után Magyarországot elhagyva az ENSZ szervezeteinek szabadúszó projektkonzultánsaként több kontinensen is a harmadik világ, a globális dél felzárkóztatásával, annak problémáival foglalkozott. A rendszerváltás utáni hazatérését követően polgárjogi aktivista, az Autonómia Alapítvány alapítójaként számos civil szervezet – Rádió C, NEKI, Pakiv, Tolencia-díj – alapításában közreműködött, és foglalkozott a magyarországi cigányság helyzetével, felzárkóztatásával.

E rendkívül gazdag életút bemutatására vállalkozik a kötet.

Bíró András
Kommunista voltam
A vakhittől az autonómiáig
Kiadó: Kocsis
Kiadás éve: 2024
Terjedelme: 176 oldal
Kötési mód: puhakötés
ISBN: 9786156372802

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr5518441565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása