Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

A fiú, aki megszöktette az oroszlánokat

2024. május 31. 09:24 - hudobny

Peter Hammarbäck: A fiú, aki megszöktette az oroszlánokat

Ára: 4790 helyett - 30% kedvezménnyel - 3350 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Adamot mindig csak egy dolog érdekelte igazán: az állatok. Amikor munkahelyére, a stockholmi állatkertbe új igazgató érkezik, a fiú nyugodt élete felborul. Főnökének ugyanis eltökélt szándéka, hogy nyereségessé teszi az intézményt, mégpedig úgy, hogy egy csődbe ment cirkusztól oroszlánokat, gorillákat és elefántokat vásárol, és ezekkel az „új, menő és izgalmas” állatokkal helyettesíti a kert mostani „uncsi” lakóit.

Adam kétli, hogy az állatkert megfelelő hely lenne a jövevények számára, ezért barátjával, a jó kedélyű Daviddal, és Natalie-val, a cirkusz oroszlánszelídítőjével merész tervet sző az állatok megszöktetésére. Ám ahhoz, hogy elérjék céljukat, és az állatok szabadon élhessenek az afrikai vadonban, a magyar alvilág néhány tagjának segítségére is szükségük lesz.

A fiú, aki megszöktette az oroszlánokat egyszerre bájos szatíra és kalandregény, amely érdekes megvilágításba helyezi, hogyan is viszonyulunk valójában az állatokhoz, és mire jók – vagy nem jók – az állatkertek.

Peter Hammarbäck
A fiú, aki megszöktette az oroszlánokat
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 320
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789636145040

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr118416913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása