Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Sarah Freethy: A porcelánkészítő

2024. május 17. 09:42 - hudobny

Sarah Freethy: A porcelánkészítő

Ára: 5999 helyett - 30% kedvezménnyel - 4199 ft

Megrendelhető: ide kattintva

AZ EL NEM MÚLÓ SZERELEM, A MŰVÉSZET ÉS A MEGDÖBBENTŐ BRUTALITÁSSAL SZEMBEN TANÚSÍTOTT BÁTORSÁG EPIKUS TÖRTÉNETE,
MELYET A DACHAUBAN KÉSZÍTETT, KIVÉTELES SZÉPSÉGŰ PORCELÁNFIGURÁK IHLETTEK.

Németország, 1929

Weimarban, egy bohém fiatalok által szervezett mulatságon találkozik először Max, az ígéretes zsidó építész Bettinával, a feltörekvő avantgárd festőnővel, és elsöprő erővel egymásba szeretnek. Tehetségük révén Berlinig jutnak, de a reményteli kezdetre hamarosan a nácizmus fenyegető árnyéka vetül. Maxot a származása miatt a dachaui koncentrációs táborba hurcolják, ahol csupán rendkívüli képességének köszönhetően nem vár rá biztos halál: kivételes szépségű porcelánfigurákat készít. Bettina közben kétségbeesetten próbálja megmenteni szerelmét, s mindent kockára tesz, hogy megszöktesse a lágerből.

Egyesült Államok, 1993

Clara útnak indul, hogy felkutassa a gyökereit, és kiderítse, ki volt az apja, akiről mindössze annyit tud, hogy évtizedekkel korábban egy gyönyörű, fehér porcelánfigurát ajándékozott az édesanyjának. Megkísérli összeilleszteni a múlt darabkáit, és felfedni a származása rejtélyét, miközben visszarepülünk az időben a náci Németország sötét korszakába. Ahogy Clara egyre mélyebbre ás a múltban, végül megérti, hogy az anyja miért akarta oly eltökélten elhallgatni az igazságot megrázó, gyötrelmes múltjáról.

Sarah Freethy
A porcelánkészítő
Kiadó: I.P.C.
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 400
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789636358402

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr1018405787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása