Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Egy vonat Moszkvába

2024. április 21. 09:11 - hudobny

Elena Gorokhova: Egy vonat Moszkvába

Ára: 3999 helyett - 28% kedvezménnyel - 2880 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Titkok, szenvedély, veszteség, kitartás…

Útkeresés a tragikus múlt és jövőbe vetett remény közepette.

A vasfüggöny mögötti vidéki kisvárosban Szása egy titkokkal terhes házban él, melyből az egyik titok éppen a saját álma: színésznő akar lenni. Szembeszáll az anyjával és a nagyszüleivel, még első szerelmét, Andrejt is elhagyja, hogy a színművészeti egyetem meghallgatására Moszkvába utazzon.

Ám a lány az utazás előtt megtalálja nagybátyja, a művész Kolja elrejtett háborús naplóját, akit még évekkel a háború után is eltűntként tartanak nyilván. A napló hazugságokat leplez le, és rávilágít a sztálini brutalitásokra. Kolja bejegyzései és tragikus szerelmi története megszilárdítja Szása elhatározását, hogy ezer életet éljen a színpadon. Leningrádban lesz színésznő, Andrej pedig, mint a kommunista párt apparatcsikja, cenzúrázni kezdi a munkáját.

Amikor egy múltbéli titokra fény derül, Szása ambíciói összeütköznek Andrej kötelességeivel, és Szásának el kell döntenie, hogy az álma valóban megéri-e a szükséges áldozatot.

Egy fiatal lány, majd (színész)nő megrendítő útkeresése a háború utáni kegyetlen világban.

Ismerd meg a sorsát!

Elena Gorokhova
Egy vonat Moszkvába
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 360
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635977017

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr7618386355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása