Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Vörös folyó, kék Duna

2024. január 09. 08:50 - hudobny

Kieu Bich Hau: Vörös folyó, kék Duna

Ára: 2990 helyett - 25% kedvezménnyel - 2240 ft

Megrendelhető: ide kattintva

voros_folyo_kek_duna.jpg"A szerelem olyan, mint valami növény, kicsírázik, virágba borul, azután elhervad. Miért próbálnak Annal makacsul ragaszkodni a halhatatlan szerelemhez? Miért kell az örökkévaló pillanatban élniük?"

Ezt a kérdést Kieu Bich Hau regényének az első lapjain teszi fel a férfi főhős, de a dilemma - folytonos szervező elvként - mindvégig a történet zegzugaiban lebeg. Kelet és Nyugat, Vietnám és Magyarország közt cikáznak a sóvárgás és a lemondás ikereseményei: a budapesti költő, András és az "irodalom boszorkánya", a hanoi An a se veled, se nélküled kapcsolati közhelyét a veled is, nélküled is valóságába fordítja. Ebben nemcsak érzékeik és tudatosságuk meg-megbolyduló összhangja van segítségükre, hanem természetesen a költészet bölcsessége is.

A hazai helyszíneken járva egy különleges szerelem spirituális dimenzióiba követhetjük a szereplőket. A Vörös folyó, kék Duna című regény könnyű kézzel írt történet - a szenvedély mázsás démonairól. A regény szereplői valós személyek, kitalált személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve.

Kieu Bich Hau
Vörös folyó, kék Duna
Fordító: Do Dinh Laura
Kiadó: AB-ART Könyvkiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 152
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786156033956

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr2918296451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása