Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Nadia Comăneci és a Securitate

2023. június 30. 08:25 - hudobny

Nadia Comăneci és a Securitate

Ára: 5990 helyett – 32% kedvezménnyel – 4070 ft

Megrendelhető: itt

Az egész világot bejárta a hír, amikor a sporttörténelmet írt tornásznő, Nadia Comăneci 1989 novemberében a zöldhatáron át megszökött Romániából. Felfedezése, elképesztő karrierje nem csak az edzőként befutó Károlyi házaspárral fonódott össze, vagy az Ónfalván (Onești) szinte a semmiből megszülető versenytornával, de a kommunista terror eszközének számító Securitatéval is. Dédelgetett sztár volt ő, vagy aranykalitkába zárt, szabadságától megfosztott nemzeti kincs? Veszélyben forgott az élete a szökés után?

A titkos iratokat, jelentéseket átnéző Stejărel Olaru alaposan dokumentált könyve izgalmas látleletet ad egy korszakról, a hol derékbatörő, hol határokat nem ismerő álmokról.

Stejăler Olaru
Nadia Comăneci és a Securitate
Kiadó: Corvina
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 288
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789631369175

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr6418155706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása