Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Bretagne-i arany

2024. július 27. 10:05 - hudobny

Jean-Luc Bannalec: Bretagne-i arany

Ára: 4290 helyett - 30% kedvezménnyel - 3000 ft

Megrendelhető: ide kattintva

bretagne-i_arany.jpgBretagne-ban a só természetesen nem csak egyszerű só volt.

Nyárutón a Fehér Föld sóvidékét a fleur de sel mámorító ibolyaillata lengi be, amely az öreg sógazdálkodók szerint olykor különös hallucinációkat hív életre az emberekben. Dupin felügyelő éppen az egyik bretagne-i sótelepet kutatja át egy újságírónőtől kapott fülest követve, amikor a semmiből rálőnek, és tűzpárbajba kerül. A támadó kiléte ismeretlen, aztán egyik pillanatról a másikra a sóvidék kétes ügyeit feltáró hírlapírónak is nyoma vész. A nyomozati szálak egyre inkább összekuszálódnak, így Dupin engedélyt kap a prefektustól, hogy a területén kívül eső Morbihan-öbölben is kutakodjon – azonban nem egyedül. Minél mélyebbre ás a zavaros ügybe Rose felügyelővel az oldalán, annál több érdekellentéttel, személyes viszállyal és csalással találkozik. A sóvidékek medencéinek mélyén különös rejtély lappang, és az apály végül felfedi a részvéttelen óceán legsötétebb titkait.

Jean-Luc Bannalec
Bretagne-i arany
Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 320
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634528838

Szólj hozzá!

Anna Stuart: A berlini bába

2024. július 26. 09:47 - hudobny

Anna Stuart: A berlini bába

Ára: 5999 helyett - 30% kedvezménnyel - 4200 ft

Megrendelhető: ide kattintva

1943, Auschwitz. Megsimogatom gyönyörű gyermekem haját. Csoda, hogy szőkének született, mert ez túlélésének záloga. Nemsokára eljönnek érte, és kiragadják a karjaimból, messze viszik Auschwitz-Birkenauból. De amíg élek, addig él a remény, hogy rátalálok majd…

1945. Esther Pasternak félholtan szabadul ki Auschwitzból. Két évet élt túl a halál árnyékában óriási szenvedések közepette, de az igazi megpróbáltatás csak most kezdődik a számára. A táborban egy szőke hajú kislánynak, Pippának adott életet, aki a többi „árja” kinézetű csecsemőhöz hasonlóan német családhoz került. Esther most útnak indul, hogy megtalálja és visszaszerezze gyermekét.

Ám egy tűt is könnyebb lenne megtalálni egy szénakazalban, mint fellelni Pippát a háború által szétdúlt Európában. Esther szívében minden egyes árvaház és kórház meglátogatásakor feléled a remény, hogy az egyik szőke hajú kislány az ő gyermeke, csak hogy minden egyes alkalommal keserűen csalódjon. Útja végül a szétrombolt Berlinbe vezet, amelyet a háború után most a hidegháború kerít hatalmába: van még bármi esélye rá, hogy viszontlássa Pippát?

Az óriási sikerű Az auschwitzi bába felkavaró folytatása traumáról, anyaságról és a reményről mesél.

Anna Stuart
A berlini bába
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 400
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635827367

Szólj hozzá!

Az Ezeregyéjszaka meséi - válogatás

2024. július 25. 09:16 - hudobny

Az Ezeregyéjszaka meséi - válogatás

Ára: 2999 helyett - 30% kedvezménnyel - 2100 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Sehrezád és Harún-ar-Rasíd, Szinbád és Ali Baba – ki ne ismerné ezeket a neveket? A középkori Arábiából és Perzsiából származó, varázserejű dzsinnekkel és ifritekkel, bátor, talpraesett hősökkel és gyönyörű – ráadásul többnyire igen készséges – leányokkal teli mesék e gyűjteményét immár 1200 éve olvassák szerte a világon. Sorozatunk e kötetét az Ezeregyéjszaka történeteinek legjavából állítottuk össze.

Az Ezeregyéjszaka meséi - válogatás
Szerkesztette: Takács M. József
Fordította: Honti Rezső
Kiadó: Trubadúr
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 304
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789636560638

Szólj hozzá!

Egy krémes Párizsban

2024. július 24. 09:54 - hudobny

Julie Caplin: Egy krémes Párizsban

Ára: 5299 helyett - 30% kedvezménnyel - 3700 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Párizs egyik eldugott csücskében egy kedves kis cukrászda csak arra vár, hogy felfedezzék. Könnyen elképzelhető, hogy bájos sarokasztalainál némi romantika is terítékre kerül…

Nina négy idősebb fivére mindig egészen pontosan tudja, hogy a család legkisebbikének, egyedüli lányként, mikor, mit kell tennie, és ezt szívesen a tudomására is hozzák. Így, amikor lehetőséget kap arra, hogy Párizsba utazzon, és segítőként részt vegyen egy cukrásztanfolyam lebonyolításában, nem tudja elég gyorsan összecsomagolni a bőröndjét. A dolog egyetlen bökkenője, hogy a nagyratörő, ugyanakkor rendkívül vonzó séffel, Sebastian Finley-vel kell együtt dolgoznia, aki nem más, mint az egyik fivér, Nick gyerekkori barátja, egyben az a férfi, aki iránt időtlen idők óta romantikus érzelmeket táplál. Ilyen körülmények között nem csoda, ha Ninának nem csak az ínycsiklandozó krémeseknek és makaronoknak kell ellenállnia, hanem egy egészen másfajta csábításnak is…

Julie Caplin
Egy krémes Párizsban
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 548
Kötés: puhakötés
ISBN: 9789636045401

Szólj hozzá!

Seneca: Vigasztalások

2024. július 23. 09:40 - hudobny

Seneca: Vigasztalások

Ára: 2499 helyett - 30% kedvezménnyel - 1750 ft

Megrendelhető: ide kattintva

A kötet a sztoikus bölcselő három olyan írását tartalmazza, amelyekkel a legsúlyosabb veszteséget elszenvedőknek kívánt segítséget nyújtani. A reménytelenséggel szemben az élet és a szabad lélek lehetséges győzelmét hirdető vigasztalások címzettjei: a fiát gyászoló Marcia, a testvérét sirató Polybius és Seneca anyja, a fia száműzetése miatt kesergő Helvia.

Lucius Annaeus Seneca
Vigasztalások
Fordította: Révay József
Kiadó: Trubadúr
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 136
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789636560379

Szólj hozzá!

Szicíliai étterem - Tenger, szerelem és más finomságok

2024. július 22. 13:42 - hudobny

Szicíliai étterem - Tenger, szerelem és más finomságok

Ára: 5499 helyett - 30% kedvezménnyel - 3850 ft

Megrendelhető: ide kattintva

A szicíliai nyár sokat ígér, csak nem Ariannának, aki egyfolytában dolgozik. Közben a sziget kínálta finomságokkal, granitával, fagylalttal, cannolóval és különféle halételekkel vigasztalódik, abban az étteremben, ahol naphosszat a laptopja előtt ücsörög. Időnként szórakozottan rápillant Nissóra, a jóképű, ám kissé arrogáns séfre, aki a fiatal Antonio Banderasra emlékezteti.

A férfi mindig is Szicíliában élt, a nő igazi világpolgár. A férfi harmincéves, a nő ötven. Egyikük sem vágyik a szerelemre, idejük sincs rá. Mindkettőjüknek megvan a maga álma. Nem ugyanaz, de nem is annyira más.

A sors mit sem törődik kezdeti vonakodásukkal, és addig szövi a szálakat, míg végül szorosan összefonja őket.

A meglepően végződő szerelmi történet minden olvasót nevetésre, sírásra, gondolkodásra, ábrándozásra, és talán változtatásra is késztet. A kötet különlegessége, hogy a fejezetek végén a szerző olasz ételek receptjeit vonultatja fel, amelyeket bárki elkészíthet, aki kedvet kap hozzá.

Ro Corradin
Szicíliai étterem
Tenger, szerelem és más finomságok
éldekorált
Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 352
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635434329

Szólj hozzá!

Abdulrazak Gurnah: Cserben hagyás

2024. július 22. 10:09 - hudobny

Abdulrazak Gurnah: Cserben hagyás

Ára: 5999 helyett - 30% kedvezménnyel - 4200 ft

Megrendelhető: ide kattintva

1899. Váratlan látogató kelt nem mindennapi izgalmat a Mombasa melletti partvidéki kisváros hajnali imára gyülekező lakossága körében. A sivatagból kibotorkálva a lábuk elé omlik egy halálosan kimerült, hamuszürke arcú angol férfi. A Kelet-kutató utazó, Martin Pearce felépül ugyan, ám szívét rabul ejti megmentőjének, a helyi boltosnak a nővére, Rehana.

1985. Egy vonzó angol hölgy a Zanzibárról származó professzort faggatja egy cardiffi konferencián az előadásában említett gyarmati korszak tiltott szexuális kapcsolatairól. A professzor a fivére és Rehana unokájának szerelmi históriájáról mesélt. Az angol hölgy nagyapja pedig egykor birodalmi tisztségviselő volt Kelet-Afrikában…

A szenvedélyes szerelmek igézően költői és érzéki megjelenítése mellett a Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah a kulturálisan ezerarcú gyarmati birodalom huszadik századi széthullásának generációkra kiható következményeit is egyedülálló módon festi meg ebben az önéletrajzi elemekben bővelkedő regényében.

Abdulrazak Gurnah
Cserben hagyás
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 344
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635048809

Szólj hozzá!

Ludányi Bettina: Örökül hagyott szavak

2024. július 21. 10:07 - hudobny

Ludányi Bettina: Örökül hagyott szavak

Ára: 5999 helyett - 30% kedvezménnyel - 4200 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Manila Abbott vágya, hogy feldolgozza anyasebét, és végre elengedhesse a fájó múltat. Ezért édesanyja egykori lakóhelyén, Új-Zélandon próbál válaszokra lelni, és közelebb kerülni a nőhöz, akivel a kapcsolata sosem volt felhőtlen. A sziget azonban nem várt titkokat rejt, amelyek a felszínre bukkanva még jobban felforgatják a lány életét.

Valaki a csontvázakat mindenáron a szekrényben akarja tartani, és ezért még Manilát is képes megfenyegetni. Vajon elég bátor lesz, hogy folytassa a nyomozást az anyja múltja után? Hogyan hat az örökölt sors egy ember életére? Valamint milyen változások történhetnek a régi sérülések és traumák feloldásával?

Ludányi Bettina regénye egy romantikával megfűszerezett lélektani dráma, amely a családi titkok és a szülői terhek témáját dolgozza fel. Az emberi psziché rejtelmeiben barangolunk a főhősnővel, közben pedig a saját mélységeinkbe is leláthatunk.

Ludányi Bettina
Örökül hagyott szavak
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 336
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786156145383

Szólj hozzá!

Most élsz - Máté Péter és egy igaz szerelem regénye

2024. július 20. 18:44 - hudobny

Bauer Barbara: Most élsz - Máté Péter és egy igaz szerelem regénye

Kifogástalan állapotú antikvár könyv, nem olvasott, könyvesbolti példány.

Ára: 2700 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Ellentmondások és rejtélyek. Talán ez a két szó jellemzi leginkább a hatvanas évek ikonikus és legendás zenészének, Máté Péternek a személyiségét, életét és halálát. Összetéveszthetetlen, mély, rekedtesen búgó hangján felcsendülő örökzöld dalaiban ott lüktet minden fájdalma és öröme, ott rezonálnak vívódásai és kétségei, ábrándjai és illúziói, vágyai és csalódásai, mégis mind a napig titkok övezik alakját. Ezeket a titkokat próbálja megfejteni új regényében Bauer Barbara, életre keltve a halhatatlanná lett művészt és az esendő embert.

A zárkózott, tornából felmentett, szemüveges kisfiút, aki egy Krisztina körúti lakásban, egy egész állatsereglet, sünök, baglyok, kutyák társaságában, szülei óvó-féltő gondoskodása közepette, valóságos burokban nő fel, és már kisiskolás korában is szívesebben ül a zongoránál, mint hogy a barátaival focizzon az udvaron. A hihetetlen zenei tehetséggel megáldott, öntörvényű fiút, aki veleszületett rendellenességgel, szívében egy időzített bombával indul neki az életnek és a pályájának egy olyan korban, amely alkalmazkodást és megalkuvást követel. Az álmok és elvárások szorításában vergődő, éjszakáit füstös bárokban töltő, idollá lett fiatal zenészt, aki őrült szenvedéllyel két végéről égeti a gyertyát. A szerelmes férfit, aki rózsacsokorral és bonbonnal várja kedvesét, élete asszonyát a Mátyás-templom előtt. Két tündéri kislány imádott, mindig mókázó édesapját, akinek a család jelenti az egyetlen biztos pontot és menedéket.

De vajon a szeretet képes-e megmenteni az önmarcangoló kétségbeeséstől, a lebírhatatlan magánytól azt, akinek egész élete versenyfutás az idővel? Vajon erősebb lehet-e a múlhatatlan szerelem a halálnál?

Bauer Barbara archív anyagokból, családtagok, ismerősök, egykori zenésztársak visszaemlékezéseiből és mindenekelőtt magukból a Máté Péter-dalokból építkező fikciós regénye egy fájdalmasan rövid életút és egy, az öröklétbe vezető művészi pálya egyszerre megrázó és felemelő története.

Bauer Barbara
Most élsz
Máté Péter és egy igaz szerelem regénye
Kiadó: Jaffa
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 272
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634754619

Szólj hozzá!

Beliel - Istenek háborúja

2024. július 20. 09:52 - hudobny

Julia Dippel: Beliel - Istenek háborúja

Ára: 5999 helyett - 30% kedvezménnyel - 4200 ft

Megrendelhető: ide kattintva

belial.jpgEgy halandó lány egy isten vesztét okozhatja, hacsak maga a sátán közbe nem lép

Róma, Kr. u. 64.: A fiatal templomi szolga, Cassia pontosan tudja, ki áll barátai halála mögött, de Janust, a gátlástalan démont a kezdet és vég isteneként tisztelik, és érinthetetlennek tűnik. Amikor a démoni erőkkel szemben immunis lánynak egy nap felajánlják, hogy megbuktathatja Janust, habozás nélkül beleegyezik, hogy rabszolgaként becsempésszék a palotájába. Ezzel azonban magát is halálos veszélybe sodorja: belekeveredik Janus és ősi riválisa, az ellenállhatatlan mosolyú Belial közötti versengésbe, és bár a démoni erők nem hatnak rá, a szívének ő sem tud parancsolni. Cassia egyetlen esélye, ha a lelkéért vívott küzdelemben ő is harcba száll.

A Belial-duológia az Izara-sorozattól függetlenül is olvasható, lebilincselő történet.

Julia Dippel
Beliel - Istenek háborúja
Kiadó: Carta Teen
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 352
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786156340375

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása