Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Várakozás

2023. szeptember 21. 15:33 - hudobny

Ha Jin: Várakozás

Ára: 4599 helyett - 32% kedvezménnyel - 3125 ft

Megrendelhető: ide kattintva

varakozas.jpgKong Lin katonaorvos idestova tizenhét éve várakozik, miközben két életet él, az év 354 napján az egyiket, 12 napig a másikat. Kong Lin nem maga választotta e kettősséget: a hagyományok és a Párt döntött helyette. Két asszony várakozik vele: Suju, az írástudatlan, lótuszlábú feleség a szülőfalujában, és Vu Manna, a modern ápolónő a városban. Lin évről évre hazatér a falujába, hogy válásért folyamodjék a népbírósághoz, ám alázatos és hűséges hitvese a bíró előtt mindannyiszor meggondolja magát. Azt ígéri, az idén másként lesz…

„Az emberi kiszolgáltatottság huszadik századi tragikomédiája egy olyan társadalomban, ahol a Párt irányítja az élet minden mozzanatát, ahol egy leleplezett szerelmi viszony egy életre tönkretehet, ahol a falu és a város között szinte áthághatatlan a szakadék. A Várakozás a maga ironikusan realista látásmódjával hitelesen intim bepillantást enged egy diktatúra természetrajzába.”

Ha Jin
Várakozás
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 360
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635047543

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr4918216105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása