Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

A szerencsés királyné

2023. július 28. 10:35 - hudobny

Allison Pataki: A szerencsés királyné

Ára: 5499 helyett - 31% kedvezménnyel - 3790 ft

Megrendelhető: ide kattintva

a_szerencses_kiralyne.jpg1794., Marseille. A jakobinus diktatúra legvészterhesebb napjaiban a gazdag nagypolgári család szépséges leánya, Désirée Clary élete is a feje tetejére fordul. Miközben bátyját igyekszik kimenekíteni a fogságból, véletlenül összeismerkedik az ambiciózus korzikai katonatiszttel, Napoleone di Buonapartéval, és a találkozás egy csapásra megváltoztatja a lány életét. Az ismeretségből szerelem, a szerelemből titkos eljegyzés lesz, ám mire házasságra kerülne a sor, az ifjú korzikai már Napóleon néven ünnepelt tábornok a francia fővárosban, Désirée helyére pedig a párizsi arisztokrácia legvonzóbb asszonya, Josephine de Beauharnais kerül. Ettől kezdve látszólag külön utakon járnak: Désirée hű társra lel Bernadotte tábornok személyében, és Svédország királynéja lesz, Napóleon világhódító uralma pedig elkerülhetetlenül robog a tragikus végzet felé. Személyes sorsuk mégis minduntalan összekapcsolódik egymással.

Allison Pataki alapos történelmi háttértudással és gazdag képzelőerővel megírt regénye nem csupán egy mára szinte elfeledett, különleges asszony történetét beszéli el, de az általa alapított dinasztiáét is, amelynek sarjai azóta is Svédország trónján ülnek.

Allison Pataki
A szerencsés királyné
Kiadó: Helikon
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 496
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634794530

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr5018180909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása