Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Sár nélkül nincsen lótusz

2023. április 29. 09:35 - hudobny

Thich Nhat Hanh: Sár nélkül nincsen lótusz

sar_nelkul_nincsen_lotusz.jpg„A boldogságnak nem feltétele, hogy egy fikarcnyi szenvedés se legyen bennünk. Épp ellenkezőleg: a boldogság művészete a jól végzett szenvedés művészete is egyben. Amikor megtanuljuk elismerni, elfogadni és megérteni a szenvedésünket, máris jelentősen enyhül. Ráadásul ennél több is lehetséges: a szenvedésünket átalakíthatjuk megértéssé, együtt érzéssé és örömmé önmagunk és mások javára.”

Thich Nhat Hanh szerint rossz megoldást választunk, ha a szenvedés elől, legyen szó akár a sajátunkról, akár másokéról, elmenekülni próbálunk, például a fogyasztói társadalom által kínált pótmegoldások igénybevételével. A jó irány az, hogy szembenézünk a szenvedéssel, a mélyére tekintünk, és végül boldogsággá alakítjuk. A kötet nagyobbik felében egyszerű, mindennapi életünkben is könnyen végezhető gyakorlatokat mutat be, amelyek hatékonyan segítik ezt a folyamatot. A rá jellemző tisztánlátással és nemes egyszerűséggel segít felismerni a bennünk és körülöttünk lévő csodákat, amelyeket egyébként hajlamosak lennénk természetesnek venni.

Thich Nhat Hanh
Sár nélkül nincsen lótusz
Kiadó: Ursus Libris
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 128
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786155786518

A könyv 30% kedvezménnyel rendelhető a Kalendárium Press webáruházában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr9518111624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása