Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

A nácik ismerték a nevem

2024. április 18. 16:12 - hudobny

Magda Hellinger – Maya Lee – David Brewster: A nácik ismerték a nevem

Ára: 4999 helyett - 30% kedvezménnyel - 3500 ft

Megrendelhető: ide kattintva

1942 márciusában a huszonöt éves óvónőt, Magda Hellingert és közel ezer másik fiatal nőt az első zsidók között deportálták az auschwitzi koncentrációs táborba.

Az SS egyes kiválasztott foglyokat bízott meg a blokkok vezetésével, a mindennapi feladatok megszervezésével és lebonyolításával, a többiek felügyeletével. Magda is ilyen funkcionárius lett. Folyamatosan a saját bőrét vitte a vásárra: próbált minél több életet megmenteni – ha csak egyetlen napra is –, és közben nem kerülni az SS figyelmének középpontjába, mert ha lebukik, az a halált jelentette volna. Kulcsfontosságú kapcsolatokat épített ki a felügyelete alatt álló nőkkel, sőt Auschwitz leghírhedtebb náci főtisztjeivel is; végül belső ereje, bölcsessége és túlélési ösztöne révén képes volt felülemelkedni a táborok borzalmain és kegyetlenségén. Három évet töltött koncentrációs táborban – túlélte, és számtalan nő köszönhette neki az életét. Történetét – kiegészítve – a lánya vetette papírra.

Magda Hellinger – Maya Lee – David Brewster
A nácik ismerték a nevem
Kiadó: I.P.C.
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 352
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789636358471

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr8318383015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása