Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

Horthy Jenő: Egy világfi kalandozásai

2024. április 17. 12:25 - hudobny

Horthy Jenő: Egy világfi kalandozásai - 1934-1953

Ára: 6290 helyett - 30% kedvezménnyel - 4400 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Irodalmi szenzáció Horthy Jenő naplóinak kiadása, valamint kiadatlan leveleinek és kötetben meg nem jelent írásainak gyűjteménye.

"1935. január 22-én délután. Befutottunk Alexandriába; magyar konzulunk kedves segítségével pakkunk, puskánk csak átsétált a vámon, és küzdelem nélkül - nagy szó! - berakodhattunk a ránk várakozó külön vonatba, amely három óra alatt Kairóba repített. Itt megnéztük még este a bennszülött város éjjeli életét, hol nem mondhatnám, hogy az erkölcs dúlását konstatáltuk, a szépség sem nagyon volt előtérben! Másnap bevásárlások, pénzváltás és költés, engedély megszerzése beutazásra a Sudan Office-ban, majd este nyolckor indulás Asszuánba kényelmes expresszen, hová, illetőleg mellé, El Shallalba délben egykor érkeztünk; innen vízen, a Lotuson folytatjuk a nyolcórás utat Wadi Halfáig. A vidék fantasztikusan szép. Üde zöld vetések, pálmák, rizs, cukornád stb., ameddig a víz üdítő ereje elér - komor pusztaság, homok, sziklarakások, ahol hiányzik a nedvesség... És itt-ott a szép formájú falvak, sárga a sárgában - vagy inkább szürke."

A méltatlanul keveset említett gentleman Horthy Miklós kormányzó testvére, Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond vadásztársa volt. A Horthy család a szokványos vidéki földbirtokosok életét élte Kenderesen a 19. század második felében. A családban a férfiak helyzetüknek megfelelően vadásztak; ekkor az Alföldön még kevés volt a vad, a fogoly, a nyúl, viszont nagy tömegben fordult elő a vízivad.

Horthy Jenő
Egy világfi kalandozásai
1934-1953
Kiadó: Erdélyi Szalon
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 344
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786156502315

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr6218383031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása