Mit olvassak?

2023.nov.28.
Írta: hudobny Szólj hozzá!

Arianna könyve

Eva Maliti Fraňová: Arianna könyve

Ára: 2400 helyett - 31% kedvezménnyel - 1660 ft

Megrendelhető: ide kattintva

ari.jpgEva Maliti Fraňová (1953) szlovák írónő első magyar nyelven megjelenő regénye különös utazásra hívja, a hétköznapok helyszíneiből a fantasztikum világába repíti az olvasót.

Középpontjában Arianna, egy középkorú könyvtáros-írónő áll, akivel egyszerre csak furcsa, tragikus és komikus események sora történik. Anyja halálával megváltozik számára az őt körülvevő világ, kibillen addigi életének megszokott rendje. Miközben a gyász napjait éli, fokozatosan feltárul előttünk kissé furcsa személyisége, lelepleződik reménytelennek tűnő magánya, kiderülnek rejtett vágyai, sikerei és kudarcai. Először csak szomorú és balszerencsés események zajlanak körülötte, melyek hatására elkezd valóságos és elképzelt kalandokba bonyolódni, majd tudatában egyre inkább összemosódik a múlt és a jelen. Útja során groteszk helyzeteket él át, különleges helyszínekre jut el, vonzó és ijesztő alakokkal találkozik.

Bárhová kerüljön is azonban, mindenütt a számunkra is olyan ismerős közép-európai közeg, az e tájon élők közös múltja és félmúltja, valóságos és elképzelt hősei és kísértetei veszik körül. A valóság elől a fantázia világába menekül, egyre inkább magába zárkózik, míg végül egy rejtélyes jelet követve megtalálja önmagát.

Aki szereti a mágikus realizmus világát, a tragikus múlt és a sivár jelen álmokká varázsolt megfogalmazását, Eva Maliti Fraňová finoman árnyalt, egyszerre őszinte és mégis titkokkal teli, magával ragadó és megrendítő regényét is szeretni fogja.

Eva Maliti Fraňová
Arianna könyve
Fordította: Huszár Sylvia
Kiadó: Pesti Kalligram
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 216
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9788082670120

Katharine Parr, a hatodik feleség

Alison Weir: Katharine Parr, a hatodik feleség

Ára: 7990 helyett - 31% kedvezménnyel - 5510 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Alison Weir, számtalan sikerkönyv írója és neves történész VIII. Henrik hatodik és egyben utolsó feleségének bámulatos történetével tesz pontot a Tudor királynékat felvonultató sorozatára.

Annak a feleségnek a történetével, akinek sikerült túlélnie a királyt és újra férjhez mehetett, hogy azután egy szerelmi cselszövésbe keveredjen, ami egyenesen Anglia trónját veszélyeztette.

Egy asszony, aki a szerelem és a kötelesség között őrlődik.

Két férje meghalt, egy fiúról és egy beteg emberről kell gondoskodnia. És Katharine most végre szabadon választhat.

Az idősödő király szeme megakad rajta. Katharine nem utasíthatja vissza…, ahogy azt sem árulhatja el, hogy mást szeret.

Henrik hatodik felesége lesz, királyné és megbízható barát. De Katharine egy másik, mélyen rejtett titkot is őriz a szívében, ami máglyára küldheti…

Ő Katharine Parr, Henrik utolsó felesége, és ez az ő története.

Alison Weir, a sikerkönyvek szerzőjeként is ismert történész regényének lapjain egy melegszívű, okos, nagy lelkierővel megáldott asszony elevenedik meg, aki bátran néz szembe élete minden kihívásával.

Hat Tudor-házi királyné. Hat regény. Hat év.

Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány.

Alison Weir
Katharine Parr, a hatodik feleség
Kiadó: Művelt Nép
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 656
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635802746

Egy olasz lány Brooklynban

Santa Montefiore: Egy olasz lány Brooklynban

Ára: 5490 helyett - 31% kedvezménnyel - 3790 ft

Megrendelhető: ide kattintva

egy_olasz_lany_brooklynban.jpgEltemetett titkok és új kezdetek

1979, New York
Hálaadás napja. Evelina köré gyűlnek a legközelebbi családtagok és szeretett barátai, a szívét pedig eltölti a hála mindazért, amije van, és megbánás mindazok miatt, amikről le kellett mondania. Több, mint harminc éve él Amerikában, de a lelke mélyén olasz maradt.

1943, Észak-Olaszország
Evelina elvonultan, csendesen él egy valaha pompás, de mára megkopott fényű villában a szüleivel és a testvéreivel. Amikor a nővére, Benedetta – ahelyett, hogy a szívét követné -egy bankárhoz megy feleségül az apja akaratának alávetve magát, Evelina megesküszik, hogy sosem fog kötelességtudatból férjhez menni. Semmit sem tud a romantikus szerelemről, de amikor megismerkedik Ezrával, a helyi szabó fiával, a szíve rögtön ráismer, mint egy régi barátra.

Evelina azt szeretné, ha ezek a gondtalan napok örökké tartanának. Szeretné, ha napfényben, szépségben és szerelemben sütkérezhetne, és nem törődik a láthatáron gyülekező sötét fellegekkel. De semmi sem tart örökké. A háború árnyéka Európára vetül, és fontos életeket fenyeget veszély…

„Senki nem ír úgy romantikus családregényt, ahogy Santa Montefiore. Minden amit ír, a szívéből jön.” Jojo Moyes

Santa Montefiore
Egy olasz lány Brooklynban
Kiadó: Művelt Nép
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 396
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635802906

Náray Tamás: Barbara - A találkozás

Náray Tamás: Barbara - A találkozás

Ára: 6499 helyett - 30% kedvezménnyel - 4550 ft

Megrendelhető: ide kattintva

barbara.jpgNáray Tamás új, nagyívű történelmi családregényének folytatása

Megrázó női sorsok tükrében bontakozik ki Közép-Európa 20. századi viharos történelme

Nem az idő gyógyítja be a sebeinket, hanem mi magunk. Tudja ezt Barbara is, aki a második világháború után bizakodással néz a jövőbe, úgy érzi, sorsa végre jóra fordul. Rátalál a szerelem, és egy kislánynak ad életet. Azonban Barbara, és a lánya Krisztina nem sokáig élvezheti a boldogságot, az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás ugyanis romba dönti életüket. Ám Barbara erős asszony, aki mindig készen áll újrakezdeni, azt azonban nem sejti, milyen árat kell fizetnie a túlélésért. Végül Krisztina emberfeletti erővel akasztja meg a család kérlelhetetlen végzetének mindent elsöprő áramlását, hogy a harmadik generáció boldogságának semmi ne állhasson az útjába.

Náray Tamás
Barbara - A találkozás
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 550
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789636042387

 barb1.jpgÉs persze jó szívvel ajánlható a trilógia első kötete, A végzet is, amely szintén 30% kedvezménnyel rendelhető.

Misszió

Borsa Brown: Misszió

Ára: 6499 helyett - 30% kedvezménnyel - 4549 ft

Megrendelhető: ide kattintva

misszio.jpgAmiben létezel, abban legyél boldog!

Dr. Budai Donát fiatal, jóképű és sikeres orvos. Nagyszerű szakember, ám a magánélete kész kudarc, amit titkol a külvilág elől. Tragédiái és nőügyei megpecsételik a jelenét. Kétségbeesve próbál kiszakadni ebből. Afrikában vállal megbízatást, remélve, hogy szakértelmével segíteni tud másokon, és közben benne is helyre kerülnek a dolgok, és rátalál önmagára.

Zelda Jelani, a magyar–kenyai származású lány mindkét ország gyermekének tekinti magát. Szülei révén gyermekkorától élete része a missziós tevékenység. Úgy érzi, révbe ért, kenyai vőlegényével Nairobiban tervezik a jövőt.

Ám ez a misszió az orvos és a fiatal nő életét is örökre megváltoztatja… Elmosódnak kijelölt útjaik, az egymás iránt táplált szenvedélyük pedig mindent felülír.

Sorsfordító találkozások…
Heves érzelmek…
Élet és halál…

Mert Afrikának illata, hangja és megannyi színe van. Olykor édes, máskor elmúlásillatú. Hangja néha kacagó, néha pedig rimánkodó. Időnként szivárványszínekben pompázik, máskor pedig csak feketét ölt magára.

Minden illatát érezni, minden hangját hallani, és minden színét látni fogod majd. Ezt nem más garantálja, mint Borsa Brown, az erotikus-romantikus regények népszerű írónője.

Borsa Brown
Misszió
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 494
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635708048

Hitler gyilkosai

Steve Matthews: Hitler gyilkosai

Ára: 6899 helyett - 30% kedvezménnyel - 4830 ft

Megrendelhető: ide kattintva

hitler_gyilkosai.jpg1938-ban, miközben a világ sebesen száguld a háború felé, Klara Koch lesz Hitler házi szakácsnője. Németország népe imádja a Führer jól felépített imázsát, ám Klara és a személyzet többi tagja szembesül a hétköznapi Hitlerrel, megismerhetik a titkait, a betegségeit és a függőségeit. Klara látja azokat is, akik a Führer körül legyeskednek, és rádöbben, hogy nem mindegyikük csodálja a Vezért feltétel nélkül. Hitler paranoiájának bőven van alapja.

Az alapos kutatásból felépített, lebilincselő történet megismerteti az olvasót azzal a Hitlerrel, aki egyre inkább elveszíti az önuralmát, és ahogy drogoktól fűtött világuralmi vágyai elhatalmasodnak rajta, a háború irányítása is kicsúszik a kezéből.

Steve Matthews regénytrilógiájának második kötete Klara segítségével vezet végig bennünket a második világháború történelmén és a náci Németországon. Egyedi módon ábrázolja Hitlert, a belső körét, a háztartását és a mindennapi élete esetenként abszurd ellentmondásait is.

Steve Matthews
Hitler gyilkosai
Hitler belső körének cselszövései, rivalizálása és árulása
Kiadó: I.P.C.
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 464
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789636358419

Dian Fossey, a hegyi gorillák megmentője

Susanna Leonard: Dian Fossey, a hegyi gorillák megmentője

Ára: 5500 helyett - 30% kedvezménnyel - 3849 ft

Megrendelhető: ide kattintva

dian_fossey.jpgKalifornia, 1940. A kis Dian biztos benne: ha nagy lesz, állatokkal akar foglalkozni. Sok-sok évvel később tényleg elutazik Afrikába, hogy a veszélyeztetett hegyi gorillákat kutassa. Állhatatos munkája során a köderdőkben figyelemre méltó eredményt ér el: közvetlen kapcsolatba lép a látszólag félelmetes, azonban félénk állatokkal. Különleges barátság alakul ki köztük, és Dian hamarosan világhírű lesz. Azonban nem csak az állatok lopják be magukat a szívébe: megismerkedik Bobbal, a fotóssal, és fülig szerelmes lesz a házas férfiba.

Ám minél fáradhatatlanabbul küzd Dian a gorillák védelméért, annál több az ellensége, ezért idővel nem csupán a szeretett állatok, de a saját élete is veszélyben forog.

Susanna Leonard
Dian Fossey
A hegyi gorillák megmentője
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 448
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789636361518

Nem egyszerű

Leiner Laura: Nem egyszerű

Ára: 4990 helyett - 30% kedvezménnyel - 3490 ft

Megrendelhető: ide kattintva

nem_egyszeru.jpgA huszonhárom éves Iza szerkesztőként dolgozik egy könyvkiadónál, és a nagy lehetőséget várja, ami váratlanul az ölébe hullik, amikor ráosztják napjaink legnépszerűbb színészének memoárját.

Csakhogy a kézirat még nem készült el, így Izának fejezetenként kell megszereznie az elfoglalt színésztől, miközben az élete éppen minden más területen is kaotikussá válik: a határidővel való versenyzésen túl kénytelen megküzdeni az új albérletében rászakadó pech-szériával, a szülei állandó aggodalmával, valamint a legjobb barátja friss kapcsolatával, ami nem várt érzéseket ébreszt benne. Iza nem tehet mást, mint sodródik az árral, ahol az életművész barátnőjén kívül már csak egy plakátba kapaszkodhat.

Munka, barátság, szerelem és rengeteg könyv Leiner Laura új, huszonévesekről szóló romkomjában.

Leiner Laura
Nem egyszerű
Kiadó: Laulin
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 416
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786155872181

A barackvirágok földjén

Melissa Fu: A barackvirágok földjén

Ára: 5499 helyett - 30% kedvezménnyel - 3849 ft

Megrendelhető: ide kattintva

a_barackviragok_foldjen.jpg„Minden szerencsétlenségben ott az áldás, és minden áldás magában hordozza a szerencsétlenség magvát. Így megy ez, mióta csak világ a világ.”

Kína, 1938. Fiatal feleségként Mej-lin büszke a férjére, aki országukat védi a japán megszállókkal szemben. Ám ahogy az ellenséges csapatok egyre közelebb érnek lakhelyükhöz, Mej-lin földönfutóvá válik négyéves fiával, Zsen-suval. Egyetlen értékük egy csodálatos festett jeleneteket tartalmazó díszes tekercs, egy egykor tervezett boldog jövő szomorú hagyatéka. Mej-linnek és Zsen-sunak minden találékonyságára szüksége van, hogy menedékre találjanak az idegen hadak és polgárháború dúlta, káoszba és nyomorba fulladó országban – vagy azon túl.

Évtizedekkel később az Amerikában Henry Tao néven új életet kezdő Zsen-su lánya, Lily kitartó kérlelése ellenére sem hajlandó beszélni családja múltjáról. Gyerek- és ifjúkorában fájdalom, veszteség és félelem rejtőzik; nem akarja ezt gyermekére hagyni. Ám hogyan találhatná meg valaki a helyét a világban, ha nem tudja, honnan jött?

Melissa Fu önéletrajzi elemeket tartalmazó debütáló regénye nemzedékeken és kontinenseken átívelő, gyönyörűen megírt történet száműzetésről, veszteségről, és az otthon újbóli megtalálásáról.

Melissa Fu
A barackvirágok földjén
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 432
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635825196

Auschwitz hegedűse

Jean-Jacques Felstein: Auschwitz hegedűse

Ára: 5499 helyett - 30% kedvezménnyel - 3849 ft

Megrendelhető: ide kattintva

auschwitz_hegeduse.jpgA kicsi Jean-Jacques alapvető élménye édesanyja távolléte és hidegsége. Ahogy idősebb lesz, a családi asztalnál elejtett szavakból, kihallgatott beszélgetésfoszlányokból és legfőképpen a hallgatásból, az asztal melletti üres helyekből bontakozik ki előtte a történet, amit korán meghalt édesanyjával esélye sem lesz megbeszélni.

Anyja, Elsa 1943-ban került Auschwitzba, ahol komolyzenei tudásának köszönhetően a női zenekar tagja lett. Milyen beteg és elvetemült elme hozott létre egy női zenekart a földi pokol kellős közepén? Hogyan létezhettek együtt az emberi teremtőerő legcsodálatosabb alkotásai Auschwitz embertelenségével? És hogyan élhette túl édesanyja a tábort, miközben olyan sok rokona, köztük nővére, Lydia odaveszett?

Jean-Jacques Felstein kontinenseken átívelő nyomozásba kezd, és a túlélőkkel folytatott beszélgetéseiből kirajzolódnak a folyamatos rettegésben zajló próbák, a zene vidám ütemére robotoló kényszermunkások, a végkimerülésig játszó zenészek és a komolyzenei darabokból ínyenc módjára válogató Mengele alakja. Emellett pedig megismeri anyját, ahogy sohasem láthatta: a húsz éves, érzékeny lelkű művészt, aki bár túlélte Auschwitz borzalmait, teljesen sosem szabadult meg a tábortól.

Az Auschwitz hegedűse szívszaggató, rendkívüli önéletrajzi könyv a túlélésről, a nemzedékek között öröklődő traumáról és a fájdalom igája alóli felszabadulásról.

Jean-Jacques Felstein
Auschwitz hegedűse
A zenének a pokolban is szólnia kell
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 240
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635825356

süti beállítások módosítása