Mit olvassak?

Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz kötve. Vagy csak úgy.

A királynő

2023. április 01. 09:21 - hudobny

Eva-Maria Bast: A királynő

a_kiralyno.jpg1938-ban, amikor a fiatal Erzsébet Görögországban megismerkedik a sármos Fülöp herceggel, a trón várományosa számára nem kérdés: ezzel a férfival akarja leélni az életét. A családja azonban ellenzi kapcsolatát a vagyontalan nemessel. Erzsébet mégis kitart választottja mellett, és már akkor megmutatkozik, milyen is ő valójában: erős akaratú, őszinte és szerény. A pár együtt birkózik meg Erzsébet legnagyobb feladatával, nevezetesen, hogy felkészüljön Anglia királynőjének a szerepére. A trónig vezető rögös út kemény megpróbáltatások elé állítja a fiatal házaspárt, az ezekkel való küzdelem nagymértékben meghatározza a királynő további életét.

Eva-Maria Bast életrajzi regényében II. Erzsébet rendkívüli életpályájából emel ki kulcsfontosságú időszakokat, amivel egészen új megvilágításba helyezi a királynőt. Betekintést nyerhetünk a brit királyi család kötelességgel és elhivatottsággal teli életébe, miközben megismerhetjük a fiatal Erzsébet mindennapjait még a trónra kerülése előtt.

Eva-Maria Bast
A királynő
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 384
ISBN: 9789635449149

A könyv 30% kedvezménnyel rendelhető a Kalendárium Press webáruházában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-olvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr5918081930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása